Schilderijen


Over ons


Hella:

In haar jeugdtijd was ze altijd in de weer met potlood en kleurtjes
Tijdens een reis naar Bretagne in 1994 heeft dat machtige landschap haar weer aangezet tot schilderen.

Na 9 jaar realistisch aquarelleren ging ze over op acryl-, olieverf en gemengde technieken op grotere doeken waardoor ze vrijer kon werken.  Bij diverse professionele schilders volgde ze cursussen.
In haar vut-periode, vanaf 2007, is haar lang gekoesterde droom in vervulling gegaan. Ze studeerde Hogere graad Schilderkunst, een vijfjarige opleiding aan de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Maasmechelen. Met het diploma op zak volgde nog 2 jaar de Specialisatie aldaar. 
Haar werken kan ze door die studie aanvullen met veel nieuwe technieken.

  
Haar grootste inspiratiebron is en blijft de mens en natuur in al haar facetten. Vooral het landschap en de dieren blijven haar boeien. Schitterende kleuren en boeiende lijnen zijn hier volop te bewonderen. Het stoeien met kleuren, die elkaar versterken of raken, blijft voor haar een uitdaging en komen dan ook in krachtige en kleurrijke streken op haar doeken. Zo tracht ze spanning te brengen in haar werk dat volledig abstract kan zijn maar soms ook met een realistische inslag.
 

Sinds 1 februari 2013 werkt ze in haar eigen atelier aan huis, waar geinteresseerden altijd welkom zijn. Een telefoontje vooraf is voldoende.

Lokale omroep Nuth heeft in april 2014 een interview opgenomen met Jo en Hella. Deze film is te zien op youtube, Omroep Nuth.

Jo:
 
De liefde voor de natuur heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik ben gaan fotograferen.
Dat is nu ruim 40 jaar geleden. Eerst analoog, compleet met donkere kamer, momenteel uitsluitend met mijn digitaal toestel. En voor de afwerking en uiteindelijke presentatie gebruik ik mijn pc en de printer.
Mijn fotografische kennis heb ik op gedaan in zowel Maastricht als Maasmechelen tijdens diverse fotocursussen.
Het vastleggen van mooie plekken in de natuur vormde in het eerste stadium de hoofdmoot van mijn werk. Later raakte ik steeds meer geboeid door de mensen op straat en alles wat er om hen heen gebeurt.
Steeds vaker betrap ik mezelf erop dat ik tijdens wandelingen de omgeving fotografisch observeer en eigenlijk al met de opname bezig ben.
Fotograferen betekent voor mij een heerlijke hobby, de geslaagde opname geeft mij ieder keer weer een voldaan gevoel.